Forkurs i Oslo



Bonjour à tous !

Da har vi offisielt gått (snart) 2 uker på forkurset i Oslo. For deg som lurer på hva nå enn "forkurset" skal bety, er det mer eller mindre 4 intensive uker med undervisning i fransk og matte ved Institut Francais på Majorstuen. Dette kurset er nødvendig for at vi skal kunne overleve i Frankrike. For ja, vi har nemlig vært så heldige at vi har blitt plukket ut av SIU (etter søknad og intervju) til å gå hele videregående på Lycée Alain Chartier i Bayeux! 

Denne bloggen er rettet til venner, familie og til deg som sitter hjemme i sofakroken og vurderer om dette opplegget er noe for deg. Gjennom våre blogginnlegg skal vi prøve å sette fokus på både oppturer og nedturer, og vise hva livet i Frankrike har å by på. Her vil vi også prøve å svare på eventuelle spørsmål du måtte lure på, samt tilføye massevis av bilder!

Utenfor Instituit Francais i lunsjpausen (favorittdelen av skoledagen).

Først litt kort om skolehverdagen;
  • Skolen varer fra 09.00 - 15.30 hver dag, med franskundervisning de første 3 timene, og et lite frikvarter mellom timene. Matteundervisningen foregår i 1,5 time etter lunsjpausen (som forøvrig varer i 45 minutter). 
  • Mattelæreren vår (som blir snillere og snillere for hver dag) snakker ikke norsk, i likhet med fransklæreren vår, så det skal ikke legges skjul på at vi er relativt slitne etter en skoledag KUN på fransk. 


Meg (Nora), storfornøyd når jeg endelig forstår trigonometri.
  • Hver onsdag ettermiddag har vi en sosial aktivitet hvor alle klassene, det vil si elevene fra Bayeux, Lyon, Rouen, i tillegg til elevene som skal gå 1-årig og kokkelinje, samles for å gjøre noe gøy. Første onsdagen var vi på kino og så "Welcome to Paris", en fransk film (naturlig nok). Andre onsdagen var vi på restaurant L'Ardoise og fikk smake på noen franske delikatesser. (Ikke særlig godt i følge Amalie, men det kommer seg nok etter hvert). 

















  • Tirsdag den andre uken ble alle klassene også invitert av en kokkeelev og en elev fra Lyon, begge blivende 3.-klassinger, til grilling. Det var superkoselig, og vi ble enda bedre kjent med de andre klassene.
Med dette håper vi du vil fortsette å lese bloggen vår, og følge oss videre på denne reisen.


Bisous, 
Nora et Amalie 








Kommentarer

Populære innlegg